Strefa biznesu lokalnego

Bemar – praktyczne urządzenie podgrzewające

W gastronomii potrzebnych jest mnóstwo rozmaitych urządzeń służących nie tylko do przygotowywania potraw, ale też do utrzymania ich w świeżości. Jest to szczególnie ważne w cateringu, gdy dania muszą być ciepłe nawet kilka godzin. W takiej sytuacji przydaje się bemar. Czym jest bemar. To proste, ale niezwykle praktyczne urządzenie gastronomiczne, które służy do podgrzewania potraw stałych, jak i płynnych.



W zależności od rodzaju bemara,…

W zależności od rodzaju bemara, może on utrzymać ciepło przez godzinę lub stopniowo podgrzewać dania nawet kilka godzin. Bemary przydają się na przyjęciach okolicznościowych, bankietach bądź innych eventach, na których podawane są dania na ciepło poprzez firmę cateringową. W takich okolicznościach wszystkie dania są już gotowe na samym początku imprezy, nie stopniowo, jak to bywa, gdy w czasie jej trwania funkcjonuje również kuchnia, w której dania są przygotowywane na bieżąco i od razu wydawane do spożycia. Naturalnym więc wydaje się fakt, iż potrzebne jest urządzenie, które pozwoliłoby podgrzać te potrawy tuż przed podaniem.

I właśnie temu służy bemar…

I właśnie temu służy bemar. Istnieją różne rodzaje bemarów, zasadniczo dzielimy je ze względu na sposób podgrzewania. I tak wyróżniamy bemary elektryczne, najbardziej dziś popularne, gdyż działają najdłużej, ale też bemary gazowe oraz wodne. W wypadku bemarów wodnych, woda podgrzewana jest grzałką, a zanurzony w niej bemar stopniowo rozprowadza ciepło na całe danie, nie powodując jego przegrzania ani przypalenia. Bemary to bardzo praktyczne i trwałe urządzenia.


Praca dla Ciebie

    Odpowiedz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>